Bijzonder slapen: Carmo’s Boutique hotel

Soms slaap je in een hotel omdat je nou eenmaal ergens de nacht door moet brengen. Maar soms slaap je in een hotel dat een belevenis op zich is! Het boetiekhotel dat ik je vandaag laten zien is absoluut zo’n hotel. Het woord dat in mijn hoofd rond blijft zingen na het zien van deze plek is “eigenzinnig”. Nieuwsgierig? Kijk mee naar Carmo’s Boutique Hotel…

Op nog geen zes kilometer ten oosten van Ponte de Lima ligt in een groene omgeving het Carmo’s Boutique Hotel. Dit hotel won zoveel prijzen dat je niet anders kan dan met enorme verwachtingen aankomen. Zo won het vorig jaar de eerste plaats bij de verkiezing van “Luxury Boutique Hotel” en het jaar daarvoor de eerste plek in de categorie “Europe’s Best Relaxation retreat” van World Luxury Hotel Awards.

Carmo's Boutique Hotel

Ik ben bij aankomst nog wat sceptisch. Mooie tuin, maar zo heb ik er meer gezien. Als ik over de drempel van de ontvangst stap zie ik het echter meteen. Dit is een bijzondere plek! Het hotel noemt het zelf “a scenario of organized disorganization“. Zo zou je deze ruimte zeker kunnen noemen. Het is de receptie, het restaurant en de bibliotheek tegelijk. Het staat er volgepakt met kunst, meubilair, wijn en boeken. Klinkt als chaos, toch? Vreemd, het lijkt namelijk helemaal te kloppen.

De inrichting van Carmo’s Boutique Hotel is het werk van de Portugese architect Carvalho Araújo. Hij combineerde modern en strak beton met oude religieuze kunst, moderne schilderijen, klassieke meubelen en glimmende kroonluchters. Als je door de gangen van het hotel wandelt kom je overal weer opvallende voorwerpen en design tegen. Zelfs de lift is heel bijzonder aangekleed (ga zelf maar kijken hoe).

Carmo's Boutique Hotel

Carmo’s heeft vijftien luxe hotelkamers. Als ik er ben wordt ook net de laatste hand gelegd aan twee houten huisjes. Daarin heb je een fenomenaal uitzicht over de omgeving vanuit je enorme hemelbed óf vanuit de luxe badkuip voor het raam. In het hoofdgebouw vind je naast de hotelkamers ook de spa. Het badderen in een bad van geitenmelk gaat mij een tikje te ver, maar het design is hier wel fenomenaal. Waarom is dit niet mijn woonkamer?

Carmo's Boutique Hotel

Via de lokkende loungebanken bij het buitenzwembad kom ik bij het wijnatelier in een lager gelegen deel van de tuin. Hier mag ik proeven van de wijn die door het hotel zelf gemaakt wordt. Ik proef, samen met een paar goddelijke stukjes kaas, de witte wijn en die is absoluut erg lekker. Deze wijn wordt exclusief voor de hotelgasten gemaakt van de lokale druivensoort Loureiro. Je mag een flesje kopen om mee naar huis te nemen, maar nergens anders kan je deze wijn kopen.

Het eten in het restaurant is ook een belevenis op zich. Het personeel is gekleed in traditionele kleding en brengt de meest heerlijke gerechten naar de tafel. Ze maken het vlees klaar aan de tafel, heerlijk malse bife na pedra. Ik eet een vegetarische maaltijd, die met veel originaliteit is bereid.

Carmo's Boutique Hotel

Nog iets te klagen dan? Tja, ik kan hier alleen maar aan romantiek en luxe denken, dus het speelgoed dat rond het zwembad is verspreid door een paar jaar oude hotelgast verstoort enigszins mijn beeld. En, het zal je niet verbazen, het is best een beetje duur hier. Gelukkig heeft het hotel hele leuke pakketten samengesteld, waarbij je allerlei extra’s krijgt en het al met al best betaalbaar wordt. Zo kan je een romantisch verblijf voor twee boeken, compleet met ontbijt, diner, flesje wijn, massages, spa en twee overnachtingen voor € 250,- per persoon.

Meer weten over de omgeving van Carmo’s Boutique Hotel? Lees dan ook over Ponte de Lima of de autoroute door de Minho!