Portugal in Den Haag

Als je even niet in de gelegenheid bent om naar Portugal af te reizen, maar toch je saudades niet kan bedwingen, dan kun je in Den Haag prima terecht. Op verschillende plekken in de stad kun jij terecht voor je Portugese eten, drinken en producten.

Waar je hoe dan ook een keer naar toe moet is lunchroom Bliss. Dit is een leuk, klein eetcafeetje met binnen een paar kleine tafeltjes en een klein terras voor de zonnige dagen. Je eet er Portugees eten, zoals bachalhau à Brás of frango piri piri. Natuurlijk zijn er ook pastéis de nata, pudim flan en andere typische Portugese desserts. Laat je niet misleiden door de term “lunchroom”, want je kunt er (behalve op zondag) tot 21.30uur terecht.  (Kettingstraat 12a, blisscake.nl)

Ook leuk is A Pipa in de Prinsestraat (nummer 62). Het is meer een delicatessenwinkel dan een eetgelegenheid, maar toch is de kans groot dat je hier Portugezen aan een tafeltje ziet zitten met een bord Portugees eten voor zich. A Pipa biedt je take away traditionele maaltijden aan. In ieder geval de bacalhau com natas is erg lekker. Verder kun je ook hier je wijn-, en olievoorraad aanvullen. www.apipa.eu

Update: A Pipa is permanent gesloten…

En dan een heuse Portugese conceptstore! Bij Amalia vind je behalve delicatessen ook schoenen en tassen van Portugese designers. Drink een kopje koffie en geniet bovendien van de prachtige ruimte. Oh, en volg ze op Facebook, want dan krijg je ook nog eens heel veel fijne Portugese muziekjes in je tijdlijn (Molenstraat 18b).

Voor andere fijne adresjes in Nederland kun je hier terecht!