Queijadas de Sintra zijn een van de meest traditionele Portugese gebakjes. Tegenwoordig zijn er allerlei varianten, met bijvoorbeeld sinaasappel, melk, wortel, chocolade of amandel. Het recept van vandaag is voor de originele queijada. Simpel te maken, met maar een paar ingrediënten. De bekendste zijn de Queijadas da Madeira, Queijadas de Sintra, Queijadas de Oeiras en de Queijadas de Évora. Dus ben je in een van die plaatsten, proef er dan zeker eentje!
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!
Dank je!
Echt leuke recepten!
Hallo,
ik heb net dit recept uitgeprobeerd.
En heb 2 vragen: de maat voor de bloem lijkt me echt niet te kloppen. 1 cup bloem op 3/4 cup water geeft geen kneedbaar deeg:-)
Ik heb er naar gevoel bloem bij gedaan.
2e vraag: moeten de deegbakjes voorgebakken worden of is 10 a 15 minuten ook goed voor het deeg om te bakken?
Ik heb ze nu in de oven staan, met vulling, zonder voorbakken.
vriendelijke groet, jenny
Ik ga de verhoudingen even nakijken, bedankt! Update: ik heb het hele recept aangepast naar grammen. Dit is voor iedereen makkelijker.
Het deeg hoeft niet voorgebakken te worden. Als het goed is is het een heel dun laagje, dat niet lang nodig heeft om te garen!