Vanaf het Dakterras: Tips voor de Heetste Dagen

Het is juli en het is heet in de Algarve! Iedereen heeft het erover en puft er stevig op los. De temperaturen lopen aan het einde van de middag op tot ruim 35 graden en je moet je ritme echt een beetje aanpassen. De portugezen houden zich rustig in de middag en zoeken daarna verkoeling aan zee. De buitenlanders maken af en toe nog de fout om gelijk na het middaguur al op pad te gaan of wat klusjes in de tuin te doen, maar dan kom je er al snel achter dat een siësta echt geen gek idee is.

Wij moeten zelf ook altijd een paar dagen wennen aan de hitte, je lijf voelt zwaar en vooral je benen voelen aan het einde van de dag als lood. Maar, gelukkig hebben we ook iets geleerd van onze jaren in het zuiden!

Hier zijn onze beste tips om de zomerhitte goed en ontspannen door te komen:

De eerste tip hebben wij ooit geleerd van één van onze gasten die drievoudig europees atletiekkampioene is. Deze tip is tegelijkertijd onverwacht en heel effectief: neem elke dag een slokje Sole! Het is het mooiste en goedkoopste voedingssupplement dat wij kennen, want je maakt het zelf en het is puur natuur. Sole is een zoutoplossing die je gemakkelijk zelf maakt door een potje met ⅓ Flor de Sal te vullen en daarna de rest met water aan te vullen. Het is belangrijk dat je goede kwaliteit Flor de Sal gebruikt, want daar zitten veel meer mineralen in dan normaal zeezout of bijvoorbeeld tafelzout. Als je dit potje goed schudt dan lost bijna al het Flor de Sal op en heb je een potje superzout water, de Sole. Elke ochtend nemen wij een theelepel van deze zoutoplossing. Tip, om het een beetje minder vies te maken, mixen wij het weer met een beetje extra water met citroen. Toegegeven, het is niet erg lekker, maar als je dit doet heb je later op de dag nauwelijks last van die superzware benen en armen die je kan voelen in deze hete zomermaanden!

Flor de Sal

De tweede tip is ook heel eenvoudig: drink veel meer water dan normaal! Echt een goed aantal liters op een dag. Dit helpt je lichaam de temperatuur te reguleren en voorkomt hoofdpijn. Het is een beetje afhankelijk per persoon, maar wij drinken met gemak 4 liter water op een warme dag en vaak zelfs meer.

De derde tip is misschien wel makkelijk te verwoorden als: wees een Portugees. Doe niet zo druk op de heetste uren van de dag. Dit is absoluut niet om te zeggen dat onze Portugese buren lui zijn of weinig doen, nee, juist andersom. Zij verdelen hun energie veel beter over de loop van de dag en weten dat activiteit tussen een uur of 14 en 18 in de middag eigenlijk verspilde energie is. En soms is het misschien zelfs beter om tot 19 uur te wachten met een aantal klusjes die je nog wilde doen. Want vooral aan het einde van de middag en vroeg in de avond is het pas echt op zijn allerheetst!

De vierde en laatste tip is de leukste: Ga zwemmen aan einde van de dag, het liefst rond zonsondergang! Het strand loopt leeg en je bent bijna de enige die de richting het water loopt. Als de hemel rood kleurt en er maar een handvol mensen in de oceaan zwemt ervaar je een magisch moment en je spoelt letterlijk de hitte van de dag weg.

Tips voor de Heetste Dagen

En als het met deze tips nog niet lukt om de warme dagen door te komen kan je altijd nog in je zwembroek de tuin sproeien en ook jezelf af en toe nat sproeien. Uit ervaring kan ik zeggen dat ook dat goed werkt!

Meer weten over onze B&B? Neem ook eens kijkje op Facebook of onze Instagram pagina!