Arco da Calheta: Juni

Op het moment van schrijven zijn we net in juni beland, juni alweer! Het is ongelooflijk hoe snel de afgelopen maanden voorbij zijn gevlogen. Aan de ene kant is dit wel prettig, zoveel spannende dingen zijn er niet gebeurd. We kijken uit naar de periode die zal aanbreken wanneer het toerisme weer op gang kan komen hier op Madeira. Aan de andere kant is het opvallend hoe snel we ons hebben aangepast aan een veel langzamer tempo, veel tijd thuis door te brengen en nieuwe hobby’s werden opgepakt.

In de afgelopen maand hebben we ons weer bezig gehouden met kleine klusjes op en om het huis, was de tuin toe aan een goede snoeibeurt en werd er heel wat gekookt en gebakken hier thuis. Sinds twee weken mogen we ook weer de deur uit om ergens een hapje te gaan eten of eindelijk weer een poncha te drinken. Heerlijk, wat hebben we hier van genoten! Wel viel het ons op dat we het eigenlijk heel fijn vonden om iedere dag thuis te zijn en uitgebreid samen te koken. Dat zal in de toekomst dus zeker vaker gebeuren.

Arco da Calheta: Juni!

De ideeën-molen is ook niet gestopt met draaien tijdens deze periode. We hebben alweer een hoop leuke plannen gesmeed en zijn bezig om alles goed uit te werken voor de eerste gasten arriveren. Zo kunnen die gasten straks een heerlijke picknickmand bij ons bestellen en hiermee op de mooiste plekjes van het eiland een onvergetelijk moment creëren. Omdat we dit zelf ook heel erg leuk vinden om ergens te picknicken, wilden we dit graag realiseren voor onze gasten en daarmee een bijdrage te kunnen leveren aan een bijzondere herinnering. We kunnen niet wachten tot de eerste mand de deur uit mag!

De situatie hier met betrekking tot Covid-19 lijkt erg goed, het aantal besmettingen is zeer laag gebleven (zo’n 90 personen) en er zijn nog maar 10 actieve gevallen. Er wordt langzaam een plan opgemaakt om het toerisme weer op te kunnen starten, wat uiteraard spannend zal zijn, want hoe zal het allemaal verlopen? Zal iedereen getest moeten worden bij aankomst? Genoeg vragen die in de komende tijd allemaal beantwoord zullen worden. Wij zijn er in ieder geval klaar voor wanneer onze gasten weer mogen vliegen. Het is prettig om te weten dat men bij ons sowieso zelfstandig kunnen inchecken en zichzelf kunnen redden hier op het terrein. Als we de social distancing moeten blijven handhaven, is dat hier geen enkel probleem.

Arco da Calheta: Juni!

We zijn ontzettend blij dat bijna al onze gasten die geboekt stonden, hebben besloten om op een later moment terug te komen. De eerste boekingen voor het najaar en voorjaar 2021 zijn daarmee binnen. Rest ons om ervoor te zorgen dat alles er piekfijn bij staat wanneer het moment daar is. Positief vooruitkijken heeft ons in ieder geval enorm geholpen de laatste maanden, we weten zeker dat we over een maand weer een leuke update kunnen geven.

Bedankt voor het lezen en tot over een paar weken!

Abraço,
Dave & Anne

Wie meer van ons wil zien kan ons volgen via onze social media kanalen: Facebook & Instagram.