Celebra a Vida: Nieuw Ritme in Olhão

De verhuizing naar Olhão is achter de rug. We zijn ondertussen helemaal geïnstalleerd in ons huur appartement. Na een paar hectische weken keert de rust eindelijk terug en kunnen we langzaam wennen aan een nieuw ritme in onze nieuwe omgeving. En dat, kan ik je vertellen, is zeker geen straf.

In ons appartement

Wat zijn we blij met ons ruime en lichte huur appartement. Al onze meubels die we uit Nederland hebben meegenomen, passen er nog in ook. En het beste plekje is het superfijne dakterras. Tijdens de virtuele bezichtiging was het uitzicht via beeldbellen niet goed overgekomen. Des te groter was de verrassing bij aankomst. We zien de zee met daarachter de eilanden Armona en Culatra. Alleen al het verschil in eb en vloed kan ik naar blijven kijken.

Dus als het even kan, zijn we op het terras. ’s Ochtends vroeg voor wat rek- en strekoefeningen van mijn stijve lijf met een kopje koffie. Een kleine koffiepauze tijdens het werk of de lunch: hop, het terras op. Mijn eerste workouts op het overdekte terras. Een borrel en zelfs al het avondeten. Dat nieuwe ritme hier op het terras bevalt ons uitstekend.

Werken vanuit huis

Ons werkritme is eigenlijk niet veranderd. In Nederland werkten we al volledig vanuit huis. En nu is dat toevallig in Portugal. Hetzelfde werk in een ander huis. Dus doordeweeks werken we gewoon voor onze Nederlandse opdrachtgevers. Het enige waar we rekening mee moeten houden is het uur tijdsverschil. En ook al is dat maar een uurtje, toch vraag je je regelmatig af hoe het laat is door het schakelen. Om het qua werk makkelijk te houden, volgen we de Nederlandse tijd en staan we daarom een uurtje eerder op. Het voordeel is dat je in Portugal dan ook een uurtje vroeger klaar bent.

Naar de markthallen

Iets waar we al weken naar uitkeken en zeker onderdeel is van ons ritme: op zaterdagochtend naar de markthallen in Olhão. Lekker een kopje koffie drinken op het terras. Yes, het mag hier weer! Om vervolgens verse groenten, een heerlijk vers visje te halen en nog even rond te struinen in Olhão.

Dagelijkse wandeling in de Ria Formosa

Als we de deur uitlopen van ons appartement dan wandelen we via de camping van Olhão zo de Ria Formosa in. Tijdens de dagelijkse wandeling is het gelijk enorm genieten van de natuur. Een wandeling van +/- 3 km brengt je naar Praia dos Cavacos. Een schattig strandbaaitje tussen Olhão en Fuseta. Ik zie ons hier in de zomer na een werkdag al lekker afkoelen op het strandje. Voor een stevige wandeling bijvoorbeeld in het weekend lopen we helemaal door naar Fuseta. Even bij onze bouwplaats kijken of het dorpje in.

Nieuw Ritme in Olhão

Een kopje koffie op het terras

Ook hier keken we enorm naar uit. Een kopje koffie drinken op het terras. Zo simpel, maar wat kun je daar toch van genieten.

Nieuw Ritme in Olhão

Lunch & diner

Maandenlang kon het niet: uit eten gaan in Portugal. Op maandag 6 april werd dat met de eerste versoepelingen weer mogelijk. De eerste weken was dat buiten op het terras, doordeweeks en alleen voor lunch. Vanaf 19 april ook voor diner en binnen.

Nieuw Ritme in Olhão

Naar de stranden

Wat ook weer op het programma staat zijn de heerlijke strandwandelingen in de omgeving. Zoals op Ilha da Armona en Fuseta, Praia do Barril of Ilha do Faro. We kunnen hier wel aan wennen. 😉 En onze katten voelen zich al helemaal thuis. Het dakterras is ook bij hen favoriet. Ze snuiven de nieuwe geuren op en vinden de vele vogelgeluiden fantastisch.

Nieuw Ritme in Olhão

Op de bouwplaats

Daar zit nog niet veel ritme in, maar dat komt er wel gelukkig. We wachten nog op een laatste document van de Finanças voordat er gestart kan worden met de fundering. Maar er zit voortgang in. Volgende keer meer daarover.


Astrid & Serge bouwen in Fuseta het kleinschalige vakantieresort Celebra a Vida. Vier het leven! Wil je meer lezen over hun weg naar de Oost-Algarve? Lees dan hun blog of volg ze via Facebook en/of Instagram. En natuurlijk de maandelijkse blog hier op Saudades de Portugal.