Tien Keer Romantisch Portugal

Voel jij je ook zo romantisch deze Valentijnsdag? Of had je gewoon een saaie werkdag? Een beetje extra inspiratie is nooit weg, dus heb ik dit lijstje voor je met tien heerlijk romantische tips in Portugal. Zo kan je nog eens indruk maken op jouw Valentijn ;-). Leuk voor volgend jaar, of gewoon wanneer het je uitkomt natuurlijk.

Senhora da Rocha

Als ik de woorden romantisch en Portugal combineer, dan denk ik direct aan dit plekje aan zee in de Algarve. Prachtig!  Bezoek Senhora da Rocha tijdens de zonsondergang, maar niet in augustus. Veel te druk!

Miradouros van Lissabon

Lissabon heeft vele miradouros, oftewel uitkijkpunten over de stad. Hoewel ze verschillend zijn, kan je het eigenlijk niet fout doen. Ik zou persoonlijk gaan voor São Pedro de Alcântara of Santa Luzia.

Kabelbaan van Funchal

Samen in een bakje de heuvels van Funchal op. Dat is toch superromantisch? Het kan op het Portugese eiland Madeira. Je vertrekt vanuit het centrum van Funchal. En als je toch bezig bent: neem saampjes een rieten mandje naar beneden!

Slapen in Casa das Penhas Douradas

Portugal is echt niet all about zonneschijn. In de Serra da Estrela vind je in de winter prachtige sneeuwlandschappen en die zijn per definitie romantisch, toch? Als je dan ook nog slaapt in dit geweldige designhotel kan het niet stuk!

Bootje varen in Aveiro

Een boottochtje voor twee door de kanalen van de stad met een fles bubbels en lokale lekkernijen. Dat kan in Aveiro. Ook leuk om daarna samen op de fiets de omgeving te verkennen!

Slenteren door Sintra

Alles in Sintra is superromantisch. De paleizen, villa’s, tuinen, uitzichten en zelfs de smalle straatjes in het centrum. Ontwijk de vele toeristen en je hebt een sprookjesachtige ervaring.

Slapen in de Eco-Lodge Brejeira

Romantische natuurliefhebbers moeten dit plekje proberen. Bij de Eco-Lodge Brejeira slaap je middenin de natuur, met een fantastisch weids uitzicht, in je eigen luxe ingerichte yurt.

Buçaco paleis en bos

Een sprookjesachtig bos en een luxe paleis met een koninklijke ambiance. De Portugese koningen gingen hier vroeger uit jagen, maar nu is het een uitstekende plek om je lief mee naar toe te nemen. Je kan hier heerlijk wandelen, eten en slapen.

Parque Terra Nostra in São Miguel

Wat is er niet romantisch op de Azoren? We zouden zoveel kunnen opnoemen hier. Maar samen badderen in de thermale baden van deze botanische tuin is wel heel speciaal!

Cabo de São Vicente

Ik volg je tot het einde van de wereld! Dat is een romantische uitspraak toch? Je kan het waarheid maken, want de Cabo de São Vicente in de Algarve wordt ook wel het einde van de wereld genoemd. En ook al is dat niet echt zo, het is een prachtige plek!