Recept: Salame de Chocolate

Salame de Chocolate | Saudades de Portugal

Een favoriet onder de Portugezen is deze salame de chocolate! Het doet mij telkens weer denken aan arretjescake. Geen idee wat het verschil precies is, misschien moet ik eens gedegen onderzoek doen… Wij hebben serieus wel eens achter wat Spaanse toeristen in de supermarkt gestaan (in Portugal) die twintig van deze rollen, per persoon, op de band…

Lees verder

Recept: Queijo Fresco

Queijo Fresco

Queijo fresco is een populair Portugees kaasje gemaakt van verse koeien, geiten of zelfs schapen melk dat vaak gegeten wordt als voorgerecht. De kaas heeft een zachte structuur en een vrij neutrale smaak. Deze lust zelfs de grootste pietlut. Lekker op een stukje Portugees brood met wat zout en vers gemalen zwarte peper, met een beetje kruiden en olijfolie…

Lees verder

Recept: Bolo do Caco

Een bolo do caco is een typisch en erg lekker brood uit Madeira. De naam kan wat verwarring oproepen, aangezien bolo taart betekent. De enige overeenkomst met taart is echter dat dit brood rond is. De bolo do caco is een plat brood dat traditioneel gebakken wordt op een Caco, een vlakke plaat gemaakt van basalt die op hoge temperatuur wordt gebracht. Je…

Lees verder

Recept: Bolas de Berlim

Bolas de Berlim

Om nog even in de zomerse sferen te blijven vandaag een recept voor iets dat in Portugal onlosmakelijk verbonden is met het strand: bolas de berlim. In de volksmond ook wel bolas da praia (letterlijk vertaald strandballen) genoemd. Misschien heb je op het strand de mannetjes die deze zoetigheden verkopen wel eens voorbij zien komen. Hoewel wij Nederlanders…

Lees verder

Recept: Torradas

Torradas

Hhhmm, niks lekkerder dan een bordje met Portugese torradas! Of het nu als ontijt, als lunch of bij je mariscos is, wij worden er standaard blij van. Dan moet het natuurlijk wel met echte Pão Caseiro (rustiek, stevig, portugees brood) en niet met van die sneetjes casino brood… Dat is valsspelen en helpt het hele ‘gerecht’ om zeep… Dus……

Lees verder

Recept: Bacalhau à Brás

Bacalhau à Brás

Zin in een snelle, makkelijke, Portugese maaltijd? Dit bacalhau recept maak je in een handomdraai. Volgens de overlevering was het meneer Brás, eigenaar van een taverne in de Bairro Alto in Lissabon, die het recept verzon. Tegenwoordig is Bacalhau à Brás één van de meest gegeten klipvis gerechten van Portugal. En ook prima zelf eens…

Lees verder

Recept: Een Portugees lentesoepje

Portugees lentesoepje

Hoera, de lente is begonnen! Een typische lentegroente is de doperwt. Niet direct het meest exotische ingrediënt, maar met deze Portugese doperwtensoep zet je wel degelijk iets heel bijzonders op tafel. Dit recept komt van de bekende Portugese televisiekok Chef Henrique Sá Pessoa. Het ziet er prachtig uit, is niet moeilijk te maken en smaakt natuurlijk verrukkelijk….

Lees verder

Recept: Arroz de Pato

Arroz de Pato | Saudades de Portugal

Regelmatig kook ik Portugees. En het liefst ook af en toe iets nieuws. Iets wat ik nog niet eerder maakte. Maar dit weekend koos ik gewoon voor vertrouwd: arroz do pato, oftewel rijst met eend. Oh zo simpel, oh zo lekker. Die kan ook jij prima zelf maken! In Portugal loop je gewoon de supermarkt in…

Lees verder

error: Alert: Content is protected !!