Arco da Calheta: Activiteiten

Madeira alleen voor wandelliefhebbers? Zeker niet! Ook voor ontspanning en avontuur is Madeira een prachtige bestemming om je vakantie te vieren. Pak de auto, ga op pad en ontdek bijvoorbeeld de vele viewpoints langs de wegen. Op iedere hoek van het eiland heb je prachtige vergezichten. Of dat nu langs de ruige kustlijn van Madeira is of in een mooie vallei met hoge watervallen, je camera zal weinig in de tas blijven zitten.

Zo zijn wij onlangs voor het eerst met de auto richting het viewpoint ‘Eira do Serrado’ gereden, een prachtig uitkijkpunt waar je vanaf bijna 1100 meter hoogte kunt neerkijken op Curral das Freiras, oftewel het Nonnenvallei. Het verhaal van deze diepe vallei stamt uit de 16e eeuw, toen de nonnen vanuit de hoofdstad Funchal het diepe binnenland in vluchtten. Waarom? Om zichzelf zo te kunnen verschuilen tegen de piraten die de stad regelmatig bestookten. Curral das Freiras staat inmiddels bekend om zijn drukbezochte kastanjefestival in November, waar de inwoners hun specialiteiten laten zien en proeven met in de hoofdrol de kastanje. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze kunnen het ermee maken, likeuren, soepen, cakes en pudding. Een aanrader als je ooit in November ons eiland bezoekt!

Arco da Calheta: Activiteiten

Een ander bekend uitkijkpunt is ‘Cabo Girao’, een van de hoogste kliffen van Europa waar je vanaf een glazen plateau zo’n 580 meter naar beneden kunt kijken. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de kustlijn en het vlakbij gelegen Faja dos Padres. Het is een drukbezochte plek en het is daarom aan te raden om deze of in de vroege ochtend of tijdens lunchtijd te bezoeken, zodat alle touringcars alweer op pad zijn. Regelmatig bezoeken wij deze plek met familie en vrienden, het blijft een prachtig viewpoint.

Arco da Calheta: Activiteiten

Als je in de buurt van Cabo Girao bent kun je het naastgelegen Faja dos Padres ook bezoeken door met een kabelbaan af te dalen naar de kust. Het is een paradijselijk stukje Madeira, waar je een heerlijke dag kunt relaxen, zwemmen, eten en drinken. Als je geen zin hebt om weg te gaan kun je er ook voor kiezen om hier een nachtje door te brengen in een van de huisjes die aan de kust staan, gegarandeerd lekker wakker worden met uitzicht over de oceaan! 

Mocht je zin hebben om nog een ander prachtig uitkijkpunt te bezoeken, dan is Balcões ook een absolute aanrader. Met helder weer heb je hier vanaf het zogeheten ‘balkon’ een prachtig uitzicht in de vallei en kun je onder andere de hoogste toppen van Madeira bewonderen. Vanuit Ribeiro Frio, waar je ook een forellenkwekerij kunt bezoeken, loop je de korte wandeling Vereda dos Balcões naar het uitkijkpunt. 

Arco da Calheta: Activiteiten

Klaar met rondtouren? Andere activiteiten die je hier kunt doen zijn onder andere duiken, canyoning, dolfijnen & walvissen spotten, wijn-tours of paragliding. Kortom, je hoeft je hier geen seconde te vervelen. Hier zullen we in de komende blogs zeker op terugkomen.

Volg ons via social media op Facebook en/of Instagram! Of neem een kijkje op onze website.