Het is december, de kerstdagen staan weer voor de deur. Iedereen is er elk jaar maar druk mee. Wat moeten we dit jaar eten? Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om te gaan gourmetten, lekker makkelijk en je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan. Maar ja, dan is er nog een dag… Ik stel in ieder geval elk jaar uit de recepten een Portugees kerstmenu samen. Misschien breng ik nog iemand op ideeën… Ook wel lekker, eens wat heel anders. Want een beperkt aantal gasten betekent niet dat je niet in klein gezelschap toch kunt genieten!
Een Portugees kerstmenu
❄
Voorgerecht
Portugese raapstelensoep
of
Mil Folhas de Bacalhau e Camarão
hartige tompouce met klipvis en garnalen
of
Portugese “saucijzenbroodjes”
Hoofdgerecht
Bacalhau com Crosta de Amêndoa e Ervas
klipvis met een kruidenkorstje
of
wildzwijn stoofpotje
of
met kastanjes gevulde kalkoen
Nagerecht
caramel semifreddo
of
citroen ‘cakeje’
of
Portugese ‘broodpudding’
Natafelen
Koffie met een pastel de nata shotje
Heb je nog meer inspiratie nodig om tot een kunststukje te komen deze kerst? Hier vind je de vorige kerstmenu’s die ik deelde.
Bom apetite e feliz natal!
Lekker toch? Maar wat drinken we er bij …. ? Niet te veel.
🥂